ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
«ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ

ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74624
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74623
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74622
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74621
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74620
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74619
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74618
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74617
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74616
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74615
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74614
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-74613
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-20580
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-20579
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ <BR> «ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ» – ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ-20578

Τηλέφωνο :
2752027882 - 2752023343
Fax:
2752099200
Διεύθυνση:
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ , ΝΑΥΠΛΙΟ , ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ , ΕΛΛΑΔΑ , ΤΚ. 21100

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟ
"ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ"  - ΑΦΟΙ ΚΟΥΦΑΚΗ
ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΣ ΑΒΕ

Η εταιρεία "Ελαιουργία Αργοναυπλίας Α.Β.Ε." εδρεύει στο Ναύπλιο (Παραλιακή Οδός Ναυπλίου) και δραστηριοποιείται στην παραγωγή ακατέργαστου πυρηνέλαιου. Η δράση της στο χώρο ξεκίνησε το 1957, όταν εξαγόρασε το πρώτο πυρηνελαιουργείο στην Αγία Γαλήνη της Κρήτης. Οι συνθήκες εκείνη την εποχή ήταν πρωτόγονες, καθώς δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα και η κινητήριος δύναμη του εργοστασίου ήταν ο ατμός.
Το 1968 ιδρύθηκε από τους ίδιους ανθρώπους η εταιρεία, με έδρα το Ναύπλιο, αποτελώντας μία σύγχρονη μονάδα με δυναμικότητα παραγωγής μέχρι 2.500 τόνους πυρηνέλαιου το χρόνο. Εδώ, επεξεργαζόμαστε τον ελαιοπυρήνα και την ψίχα της ελιάς τα οποία παραμένουν μετά την αφαίρεση του ελαιολάδου στα ελαιοτριβεία.  Το εργοστάσιο παραλαμβάνει τον ελαιοπυρήνα χύμα, σε ποσότητες δεκάδων τόνων.  Υπάρχουν δύο βασικά στάδια παραγωγής του πυρηνελαίου: η διαδικασία ξήρανσης και η διαδικασία απόσταξης.
Κατά τη διαδικασία ξήρανσης ,ο ελαιοπυρήνας προωθείται σε μεγάλα κυλινδρικά ξηραντήρια, που θερμαίνονται και περιστρέφονται και με τον τρόπο αυτόν εξατμίζεται η μεγάλη ποσότητα νερού που περιέχει, γεγονός που καθιστά δυνατή την αφαίρεση του λαδιού. Η απόσταξη του πυρηνελαίου είναι μια διεργασία όμοια με την παραγωγή των περισσότερων σπορέλαιων ,που απαιτεί μεγάλη προσοχή και τέχνη. Χρησιμοποιείται το καθαρό εξάνιο (C6H14),το οποίο στην κυριολεξία "ξεπλένει" το λάδι μέσα από τον ελαιοπυρήνα. Το μίγμα λαδιού –εξανίου προωθείται έπειτα σε ειδικές δεξαμενές απόσταξης, όπου τα δύο συστατικά διαχωρίζονται τελείως. Μετά από αυτό το στάδιο το πυρηνέλαιο είναι έτοιμο προς αποθήκευση. Το ξηρό υπόλειμμα της πυρήνας είναι το πυρηνόξυλο, το οποίο χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη με θερμαντική ικανότητα ίση περίπου
προς το ένα τρίτο αυτής του πετρελαίου θέρμανσης.
Η κύρια παραγωγή του προϊόντος (80-90% ) διοχετεύεται σε ευρωπαϊκές αγορές (Ιταλία και Ισπανία), ενώ το υπόλοιπο διατίθεται στην εγχώρια αγορά.
Η ποιότητα του παραγόμενου πυρηνελαίου είναι ξεχωριστή, καθώς χαρακτηρίζεται από εξαιρετική καθαρότητα, χαμηλά οξέα και χαμηλά ποσοστά υγρασίας και ξένων υλών. Τα χαρακτηριστικά αυτά διευκολύνουν την περαιτέρω επεξεργασία του, με αποτέλεσμα το πυρηνέλαιο που παράγεται στη μονάδα του Ναυπλίου να είναι ονομαστό για την υψηλή του ποιότητα και να προτιμάται από τα περισσότερα εργοστάσια επεξεργασίας και τυποποίησης πυρηνέλαιου της Μεσογείου. Το πυρηνέλαιο είναι ένα λάδι ελαφρύ, εύπεπτο και αγνό, κατάλληλο για μαγείρεμα, τηγάνισμα ή και φρέσκιες σαλάτες.
Η ποιότητά του διαφοροποιείται από τα σπορέλαια, διότι διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του ελαιολάδου.  Συγκεκριμένα, η χημική του σύσταση το καθιστά  πιο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες τηγανίσματος σε σχέση με τα σπορέλαια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα για διαδοχικά τηγανίσματα. Επίσης, έχει τα υψηλά ποσοστά μονοακόρεστων υδρογονανθράκων του ελαιολάδου, τα οποία  βοηθούν στη μείωση των γαστρικών υγρών και στη διευκόλυνση της πέψης.


Τα τηλέφωνα επικοινωνίας μας είναι : 2752027882-2752023343 και φαξ 2752099200


error: Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι προστατευμένο!